KAM_Amazonit 11x6mm – Tube (1kom)

98 RSD

  • Poludrago kamenje – Amazonit
  • Oblik perle: valjak, tuba
  • Dimenzija: 11x6mm
  • Prečnik rupe: 1,3  mm
  • Cena je data za 10 komada

Na zalihama

Količina:

Opis

AMAZONIT

Amazonit je nazvan po reci Amazon, iako se ispostavilo da Amazonit nikada nije pronađen na toj lokaciji. Najčešće se kopa na Madagaskaru, u Rusiji i Brazilu. Ovaj dragi kamen varira u boji između nijansi svetlo zelene i svetlo plave.

Nakit rađen od ovog kamena je lep sa svim plemenitim metalima, ali divna plavo-zelena boja amazonita izgleda posebno divno u srebru. Takođe se dobro kombinuje sa kožom, trakama ili lancima, a za vizuelno zanimljive dizajne, pomešajte razne vrste koralnih perli sa ovim kamenom. Za klasičniji izgled, kombinujte ovo sa mukaitom što će Vam omogućiti da nosite ovaj komad sa gotovo svim. Ako baš želite nežan izgled, kombinacija amazonita sa mesečevim kamenom je sjajna. Mesečev kamen naglašava belu teksturu amazonita.

Amazonit je osetljiv na hemikalije, abrazive, toplotu, kiseline i amonijak. Nikada nemojte koristiti vrelu vodu ili ultrazvučno kupatilo za čišćenje ovog kamena. Da biste zadržali sjaj koristite blagi sapun i vodu iz slavine, a osušite ga mekom krpom.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Što se tiče navedenih metafizičkih ili isceliteljskih svojstava kamenja, ona su prikupljena iz različitih izvora i ta informacija je navedena kao zanimljivost a ne kao preporuka za lečenje medicinskih stanja.

Kod nepravilnih oblika perlica (kapljice, rondelle, olive i dr.) prva cifra koja se piše pri opisu veličine je dimenzija dužine niznog hola.