KAM_Akvamarin 11x6mm – Tube (1kom)

98 RSD

  • Poludrago kamenje – Akvamarin
  • Oblik perle: valjak, tuba
  • Dimenzija: 11x6mm
  • Prečnik rupe: 1,3  mm
  • Cena je data za 1 komad

Na zalihama

Količina:

Opis

AQUAMARINE

Sjajan kamen plave boje čije ime potiče od italijanske reči za more. Akvamarin pripada porodici berila ( među kojima je i smaragd) koji je 7,5-8 tvrdoće po Mosovoj skali. Prirodne inkluzije koje sadrži čine ga osetljivim na pucanje ako se izloži ekstremnim temperaturnim promenama ili jačim udarcima. Dugotrajno izlaganje suncu može izbledeti boju. Najbolji način za čišćenje zaprljanog nakita od ovog kamena je sa mlakom vodom i sušenje mekom krpom.
Elegantni plavi kamen – akvamarin, izgleda sasvim lepo i sam za sebe ali može biti naglašen zlatnim tonovima. Izgleda fenomenalno u kombinaciji sa sjanim metalnim komponentama u boji žutog zlata, stvarajući utisak topline i vedrog raspoloženja. Arktičko plavi i peščano sivi tonovi ovog kamena izgledaju sveže kad se upare sa prigušenim tonovima turmalina; slatkovodnim gajenim biserima ili citrinom. Takođe, izgleda fenomenalno u kombinaciji sa čađavim kvarcom ili garnetom. Raspon nijansi plave boje, omogućavaju akvamarinu kompatibilnost sa bilo kojim tonom kože a kada se nosi kao ogrlica ili minđuše, mogu istaći boju Vaših očiju.
Mnogi dizajneri nakita ovaj kamen kombinuju sa fasetiranim češkim staklenim ili kristalnim perlicama kao i Swarovski kristalima.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Kod nepravilnih oblika perlica (kapljice, rondelle, olive i dr.) prva cifra koja se piše pri opisu veličine je dimenzija dužine niznog hola.

Dodatne informacije

Color