KAM_Unakit 9x4mm – Valjak (10kom)

289 RSD

  • Poludragi kamen – Unakit
  • Dimenzije: 9×4 mm
  • Tip: Valjak ili cilindar
  • Cena je data za 1 komad

Na zalihama

Količina:

Opis

Unakite je pravi kamen, i to mešani materijal sastavljen od više drugih kamenja. To unakitu daje poznati izgled mahovine na cigli i čini ga popularnim materijalom za dizajnirenje u raznim oblastima.

Unakite je odličan kamen za muške i uniseks stilove nakita. To je šareni izbor koji se izvrsno dopunjuje sa nizom metala i drugih materijala zbog svoje mešavine hladnih i toplih nijansi. Njegovi višestruki tonovi boja se ističu kada se koriste sa crnim oniksom ili belim planinskim „žadom“. Zelenilo se može naglasiti mešanjem sa tamno zelenim aventurinom, dok se crvene boje mogu istaći u prvi plan kombinovanim nizanjem sa crvenim jaspisom. Unakite se može rascepiti pod udarcem, pa se ne preporučuje za dizajn prstena i narukvica.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Kod nepravilnih oblika perlica (kapljice, rondelle, olive i dr.) prva cifra koja se piše pri opisu veličine je dimenzija dužine niznog hola.

Dodatne informacije

Color