KAM_Tigrovo oko 13mm – Krstić (kom)

72 RSD

  • Poludrago kamenje – Tigereye
  • Perla krstić -multikolor
  • Dimenzija 13 mm
  • Prečnik rupe: 1,3 mm
  • Cena je data za niz od 1 komad

Na zalihama

Količina:

Opis

TIGROVO OKO

Pogledajte u oko veličanstvenog tigra. Životinjski magnetizam tog stvorenja blista u ovom zlatnožutom dragom kamenu. To je silikatizovani krokidolit u kvarcu. Kada se iseče u razne oblike, taj prelepi valoviti sjaj (koji se naziva chatoyancy – isijavajući) je hipnotičan kao i tigrovo oko.

Kao oblik kvarca, tigrovo oko je izuzetno izdržljiv i otporan kamen. Međutim, on je osetljiv na kiseline, rastvarače, izbeljivače, kao i neka uobičajena sredstva za čišćenje.

To je popularan kamen za dizajn muškog, ženskog i uniseks nakita. Zlatni tonovi tigrovog oka se znenađujuće dobro kombinuju sa srebrnim nijansama, crvena varijanta ovog kamena je prekrasna sa zlatom i srebrom, a plava izgleda zapanjujuće u bakru.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

 

Dodatne informacije

Color