KAM08_Heliotrop 8mm (10kom)

485 RSD

  • Poludrago kamenje – Heliotrop, Krvavi kamen
  • Okrugla perla
  • Dimenzija 8 mm
  • Prečnik rupe: 1,2 mm
  • Cena je data za 10 komada

Na zalihama

Količina:

Opis

HELIOTROPE

Poznat kao krvavi kamen (Bloodstone), Heliotrop je forma kalcedona koja u ahat bazi sadrži neprozirnu mahovina zelenu i cigla crvenu boju. Kamen može biti neproziran do poluproziran. U klasično antičko doba je nazivan „kamen iz Vavilona“ a srednji vek ga je „proglasio“ za „kamen mučenika“, jer se smatralo da su crvene mrlje kapi Hristove krvi, koje su kamenu davale isceliteljske moći.

Veruje se da Heliotrop deluje na cirkulatorni sistem: jača vene, tonizira srce i jača krv – sve stvari koje doprinose dugom, zdravom životu. Takođe se povezuje sa „podizanjem krvi“ – infuzijom osobe sa hrabrošću i snagom cilja.

Svideće vam se bogat izgled i osećaj ovog dragog kamenja. Duboki zeleni i beli kalcedon sa povremenim crvenim mrljama idealan je za kreiranje nakita koji se uglavnom nosi u jesen i zimu. Suptilni, ali svečani, krvavi kamen je popularan materijal za dizajn nakita koji obeležava božićne praznike, kao i za muški nakit.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Što se tiče navedenih metafizičkih ili isceliteljskih svojstava kamenja, ona su prikupljena iz različitih izvora i ta informacija je navedena kao zanimljivost a ne kao preporuka za lečenje medicinskih stanja.

Dodatne informacije

Color