KAM06_Unakit 6mm (kom)

10 RSD

  • Poludragi kamen – Unakit
  • Okrugla perla
  • Dimenzija 6 mm
  • Prečnik rupe: 1,2 mm
  • Cena je data za komad

Na zalihama

Količina:

Opis

UNAKIT

Spoj zelenog i crvenog podseća na jesenju paletu boja. Unakite je pravi kamen: mešani materijal sastavljen od više drugih kamenja. To mu daje poznati izgled mahovine na cigli i čini ga popularnim lapidarnim materijalom.

Unakit je odličan kamen za muške i uniseks stilove nakita. To je šareni izbor koji  se fantastično slaže sa nizom metala i drugih materijala zbog svoje mešavine hladnih i toplih nijansi. Njegovi višestruki tonovi boja se jako ističu kada se kombinuje sa crnim oniksom ili belim planinskim „žadom“. Zelenilo se može naglasiti mešanjem sa tamno zelenim aventurinom, dok se crvene boje mogu istaknuti u prvi plan nizanjem sa crvenim jaspisom. Unakite može da pukne pod udarcem, pa se ne preporučuje za dizajn prstena, narukvica ili ankleta.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Dodatne informacije

Color