KAM06_Azurit 6mm (10kom)

236 RSD

  • Poludrago kamenje – Azurit/Malahit
  • Okrugla perla
  • Dimenzija 6 mm
  • Prečnik rupe: 1 mm
  • Cena je data za 10 komada

Na zalihama

Količina:

Opis

AZURITE – MALACHITE

Azurit – malahit je spoj dva različita popularna kamena: lapis-plavog azurita i zelenog malahita. Ova dva kamena na bazi bakra se često nalaze u rudnicima bakra ili u blizini nalazišta tirkiza i hrizokole, koji takođe sadrže bakar u svom sastavu.

Ovo partnerstvo azurita i malahita zadržava metafizička svojstva svakog pojedinačnog kamena, plus ona koja dolaze iz njihove sinteze. Azurit, koji se naziva „nebeski kamen“, pruža uvid u sve oblasti života, oslobađa intuiciju, stimuliše kreativnost i „omekšava“ hladni racionalizam ljubavlju i empatijom. Malahit podstiče na akciju, donosi promene, štiti duh i leči duševnu bol. Ujedinjeni minerali daju drugu šansu, nov početak, osvežavaju poglede na život, otklanjaju umišljenost, aroganciju i sujetu, smiruju anksioznost i povećavaju fleksibilnost u kretanju i razmišljanju.

Azurit – malahit je mekan kamen (3,5 – 4 po Mosovoj skali) i negova površina se može lako oštetiti. Ova kombinacija dva bakarna karbonata je izuzetno osetljiva na toplotu kao i na sunčevo zračenje. Nakit od ovog kamena uvek čuvajte na tamnom mestu, odvojenog od drugog nakita, a ukoliko se zaprlja, kamen očistite mlakom vodom i blagom sapunicom a zatim ga osušite mekom krpom.

Kombinacija dve atraktivne boje (plave i zelene) čine ga atraktivnim za dizajniranje i muškog i ženskog nakita, kao i nakita dovoljno ležernog za nošenje tokom dana i dovoljno elegantnog za večernje, svečanije situacije. Pošto je kamen mekan, od njega se uglavnom prave glatke perle (bez faseta) i kabošoni. Od azurita-malahita se kreiraju ogrlice, privesci, broševi i naušnice. Narukvice i prstenje su podložne grebanju pa se ovaj kamen ne koristi u njihovoj izradi. Boja ovog kamenja, kao i njihova unikatna mešavina (zeleno-plava) čine ga idealnim za kreaciju upečatljivih detalja, koji govore sami za sebe gradeći pozornicu koju će posmatrači dugo pamtiti.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Što se tiče navedenih metafizičkih ili isceliteljskih svojstava kamenja, ona su prikupljena iz različitih izvora i ta informacija je navedena kao zanimljivost a ne kao preporuka za lečenje medicinskih stanja.

Dodatne informacije

Color