KAM04_Fluorite 4mm (20kom)

239 RSD

  • Poludrago kamenje – Fluorit
  • Okrugla perla
  • Dimenzija 4 mm
  • Prečnik rupe: 1 mm
  • Cena je data za pakovanje od 20 komada

Na zalihama

Količina:

Opis

FLUORIT

je mineral koji dolazi u različitim bojama i to uglavnom razne nijanse ljubičaste i zelene boje, kao i žute i bezbojne varijante.

Pripisuju mu se razna metafizička svojstva. Veruje se da čisti organizam i stabilizuje energiju, povećava sposobnost koncentracije pomažući pri učenju, olakšava tegobe artritisa i glavobolje itd.

Za održavanje i čišćenje nakita od fluorita koristiti blag rastvor sapunice u toploj vodi, ispiranje i sušenje mekom krpom.

Pri dizajniranju nakita, fluorit, svojim valerima zelene i ljubičaste, daje notu svežine. Bez obzira da li nosite prozirnu lavandu ili mešavinu hladnih perlica duginih boja u kombinaciji sa bilo kojom vrstom metalnih komponent različitog porekla, efekat je siguran.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Što se tiče navedenih metafizičkih ili isceliteljskih svojstava kamenja, ona su prikupljena iz različitih izvora i ta informacija je navedena kao zanimljivost a ne kao preporuka za lečenje medicinskih stanja.

Dodatne informacije

Color