KAMCH_Strawberry Quartz – čips krupan (10gr)

197 RSD

  • Poludrago kamenje – Strawberry Quartz, Jagoda kvarc
  • Nepravilni oblici – srednje do veliki šljunak
  • Cena je data za pakovanje od 10 gr
  • Može se nanizati 10 cm

Na zalihama

Količina:

Opis

STRAWBERRY QUARTZ – JAGODA KVARC

Strawberry Quartz je sličan ružičastom kvarcu (Rose Quartz), ali je malo crveniji zbog tamnih inkluzija koje sadrži. Sočna ružičasta boja postaje još privlačnija zahvaljujući glatkoj obradi.

Ovaj kristal je klasifikovan u 3 kategorije za potrebe određivanja cene svakog kamena. Kristali svetlije boje se smatraju najlošijim, a samim tim i najjeftinijim. Ovi kristali takođe imaju providan izgled od tamnijih primeraka. Sledeći nivo su kristali koji su živocrveni, ali mogu imati manje pigmenta od skupljih primeraka. U međuvremenu, najbolji primerci su oni koji svetlucaju i imaju bogatu, tamnocrvenu boju, skoro kao rubin.

Kristal jagoda kvarca promoviše unutrašnju pozitivnost i snagu, pripremajući telo za lakše prevazilaženje poteškoća i izazova. Pruža dubok osećaj ličnog ispunjenja i energije za novi temelj mira i unutrašnjeg zadovoljstva.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Što se tiče navedenih metafizičkih ili isceliteljskih svojstava kamenja, ona su prikupljena iz različitih izvora i ta informacija je navedena kao zanimljivost a ne kao preporuka za lečenje medicinskih stanja.

Dodatne informacije

Color