KAMCH_Amazonit (01) – čips (10gr)

117 RSD

  • Poludrago kamenje – Amazonit
  • Nepravilni oblici – čips
  • Cena je data za pakovanje od 10 gr
  • Može se nanizati 18-19 cm

Na zalihama

Količina:

Opis

AMAZONIT

Amazonit je nazvan po reci Amazon, iako se ispostavilo da Amazonit nikada nije pronađen na toj lokaciji. Najčešće se kopa na Madagaskaru, u Rusiji i Brazilu. Ovaj dragi kamen varira u boji između nijansi svetlo zelene i svetlo plave.

Nakit rađen od ovog kamena je lep sa svim plemenitim metalima, ali divna plavo-zelena boja amazonita izgleda posebno divno u srebru. Takođe se dobro kombinuje sa kožom, trakama ili lancima, a za vizuelno zanimljive dizajne, pomešajte razne vrste koralnih perli sa ovim kamenom. Za klasičniji izgled, kombinujte ovo sa mukaitom što će Vam omogućiti da nosite ovaj komad sa gotovo svim. Ako baš želite nežan izgled, kombinacija amazonita sa mesečevim kamenom je sjajna. Mesečev kamen naglašava belu teksturu amazonita.

Amazonit je osetljiv na hemikalije, abrazive, toplotu, kiseline i amonijak. Nikada nemojte koristiti vrelu vodu ili ultrazvučno kupatilo za čišćenje ovog kamena. Da biste zadržali sjaj koristite blagi sapun i vodu iz slavine, a osušite ga mekom krpom.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Dodatne informacije

Color