KAMCH_Ahat Blue Lace – čips (10gr)

220 RSD

  • Poludrago kamenje – Ahat Plava Čipka
  • Kalcedon
  • Nepravilni oblici – čips
  • Cena je data za pakovanje od 10 gr
  • Može se nanizati 12-13 cm

Na zalihama

Količina:

Opis

AHAT PLAVA ČIPKA

Meki tonovi plavog čipkastog ahata se izuzetno dobro uparuju sa drugim dragim kamenjem u pastelnim bojama. Za komplementarnu kombinaciju boja, plavi čipkasti ahat pruža odličnu osnovu za isticanje narandžastih i crvenih dragulja kao što su karnelian, sunstone, ćilibar i drugi oblici ahata ili jaspisa. Plavi čipkasti ahat izgleda posebno lepo kada se koristi sa srebrom ili drugim komponentama u srebrnoj boji.

AHAT je neprozirni mineral sa primesama raznih jedinjenja gvožđa i mangana, pa se iz tog razloga u prirodi javlja u više boja i kombinacija. U prirodi nastaje nagomilavanjem različitih oblika kvarca, najčešće kalcedona.

Od davnih vremena se koristio kao talisman i za izradu nakita.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Dodatne informacije

Color