PO-08mm 03000/65491 Chalk White Roman Rose (6kom)

53 RSD

  • Okrugle staklene perle
  • Veličina 8 mm
  • Zemlja porekla: Češka
  • Cena je data za pakovanje od 6 komada

Na zalihama

Količina:

Opis

Presovane okrugle perlice su tradicionalan stakleni ukras, proizveden u češkoj oblasti Bohemiji na način star više od trista godina. Često se za ove okrugle oblike, proizvedene na ovaj način, koristi termin druk perle što je nemačka reč za pritisak (druck).

Raspon veličina ovih perlica je od 3mm do 10mm a mogu biti i veće. Nizna rupica je glatka i široka do 1 mm, tako da nema krzanja konca i, ako to zahteva projekat, igla se može više puta provlačiti.

Okrugle perlice su mnogo jeftiniji izbor u izradi nakita nego što su njihovi parnjaci od poludragog kamenja. Osim što se samostalno ili zajedno sa zrnastim perlicama mogu koristiti za razne tehnike izrade nakita, mogu poslužiti i kao komponenta za razdvajanje drugih vrsta ili veličina perli pri jednostavnom nizanju, dajući dizajnu izrađenih komada nakita posebnu dinamiku.

Ove glatke staklene kuglice se proizvode u velikom broju kombinacija fantastičnih boja i završnih obrada. Mogu biti transparentne, neprozirne, polovično obojene, mat, sjajne …

Dodatne informacije

Color