Poludrago kamenje - Citrin

KAMCH_Citrin – čips (10gr)

198 RSD

  • Poludrago kamenje – Citrin Quartz
  • Nepravilni oblici – čips
  • Cena je data za pakovanje od 10 gr
  • Može se nanizati 13-14 cm

In stock

Količina:

Product Description

Ime je izvedeno od latinske reči „citrina“ što znači svetlo žuta citrusna boja (zbog sadržaja gvožđa). Od najranijih vremena citrin se još zvao i „kamen sunca“ i smatralo se da je dragi kamen sposoban da drži sunčevu svetlost, kao i da je koristan u zaštiti od ugriza zmija. Njegova boja je bila povezana sa zlatom i postao je poznat kao trgovački kamen. Smatralo se da poboljšava komunikaciju i privlači bogatstvo. Za Rimljane, to je bio kamen Merkura, boga glasnika.

Topla žuta citrina se savršeno dopunjuje zlatom. Prekrasan, tihi dizajn se postiže kombinovanjem sa drugim žutim do zelenim kamenjem kao što je žuti fluorit, peridot, mahovina ili zeleni ahat. Za kraljevski, kontrastan izgled, pomešajte ga sa garnetom bogate crvene boje. Elegantna pastelna kombinacija je citrin sa plavom i ljubičastom bojom – koristeći akvamarin i svetli ametist.

OPŠTE NAPOMENE

U većini slučajeva pri obradi poludragog kamenja, naročito onog poroznijeg, površina se uglavnom tretira raznim polimerima, voskovima ili plastikom, koji treba da zaštite kamen, poboljšaju izgled i obezbede dužu trajnost. Iz tih razloga se mora voditi računa da GEM materijal ne bude izložen intenzivnim sunčevim zracima, visokim temperaturama i da ne dođe u kontakt sa hemikalijama (aceton, alkohol).

Additional Information

Color

Žuta