Poludrago kamenje

KAM_Charoit Nugget 8x12mm (1kom)

31 RSD

  • Čaroit nugget
  • Prirodni kamen iz Rusije
  • Cena je data za komad
  • Dimenzije 8×12 mm

In stock

Količina:

Product Description

ČAROIT

je redak silikatni mineral složenog hemijskog sastava. Proces nastajanja ovog kamena je specifičan i zato su rudna nalazišta ograničena na uske regije u Sibiru. Opisan je i komercijalizovan 1978. godine ali se za njega zna duži niz godina.

Kad je u pitanju izgled, ČARIOT spada u grupu dragulja specifičnih i prepoznatljivih po izgledu, a često se opisuje kao „neprirodno lep“. U jednom kamenu je zastupljen širok dijapazon ljubičastih boja: od jorgovana do lavande, i od svetlih do tamnih nijansi, koje se vlaknasto vrtlože i prepliću. Kamen poseduje izvestan stepen svetlucavog isijavanja, koji u kombinaciji sa jedinstvenim bojama i izvesnom mestimičnom prozračnošću, navodi ljude da veruju da je kamen laboratorijski sintetizovan ili poboljšan bojenjem. ČAROIT se može javiti sa prugama zelene, crne i narandžaste boje koje su rezultat primesa u kamenu.

Ne postoje poznati, službeno prihvaćeni tretmani i poboljšanja za ovaj kamen, tako da je on jedan od retkih dragulja koji se ne tretiraju a uprkos tome ima veoma skromnu cenu.

Pošto je relativno mek, nakit od ovog kamena nije za svakodnevno nošenje. Idealan je za priveske, minđuše, ogrlice i broševe.

Additional Information

Color

Ljubičasta