Kabošoni, kameje, dugmad
Kabošoni, kameje, dugmadKabošoni, kameje, dugmad

Markize 14x4mm 7100_Rose Opal sa postoljem (1kom)

57 RSD

  • Ukrasi markiza oblika
  • Dimenzije 14x4mm, debljina 4 mm
  • Materijal: smola
  • Postolje od metala sa rupama za prišivanje
  • Cena je data za jedan komad

Out of stock

Product Description

RESIN MARQUISE I NAVETTE

Termini markize i navette su sinonimi koji opisuju oblik rezanja dragulja. Termin markize se obično koristi kad se govori o rezanju dijamanata a navette oblik, pri trgovanju kamenja u boji. To je ovalni kamen sa zašiljenim vrhovima, u formi čamca. Otud i reč navette što na francuskom znači „mali brod“. Pošto je ljubavnica Luja XV, Marquisa Pompadour obožavala da nosi dragulje ovako oblikovane, za dijamante rezane na taj način počeo je da se koristi termin „marquise“, po njoj.

U našem slučaju Navette su termin za veće dimenzije a Markize za manje.

Epoksi smole (EPOXY RESIN) – grupa sintetičkih smola koje se koriste za izradu plastike i lepkova. Ovi materijali su poznati po svestranoj upotrebi ali isto tako i po visokoj ceni koštanja, što im donekle ograničava upotrebu. Imaju visoku hemijsku stabilnost, dobru prijemčivost, izuzetnu izdržljivost i tvrdoću, pa se koriste i kao premazi za neke materijale koji su osetljivi na habanje.

Gornja strana ovih ukrasa ima jednu manju ravnu površinu i facete koje je okružuju a donja strana ima facete koje su grupisane u jednoj tački i premazane srebrom, tako da se svetlosni zraci višestruko prelamaju i povećavaju lepotu ovog ukrasa.

Navete su ugrađene u nosač koji ima dva para rupa namenjenih prišivanju.

Additional Information

Color

Ružičasta